Froda och Juni inleder partnerskap inom embedded finance

Froda och Juni är två av Sveriges ledande fintechbolag. Nu ingår de båda miljardvärderade bolagen ett partnerskap när Juni ansluter till Froda Embedded. Partnerskapet innebär en långsiktig satsning inom embedded finance och inleds med att Juni integrerar med Frodas tekniska plattform och kan använda Frodas kapitalpool.

Bolagen delar visionen om att hjälpa så många företagare som möjligt att få tillgång till finansiering till bra villkor. I Europa finns det 25 miljoner små och medelstora företag (SMEs), trots detta är bristen på tillgång till finansiering ett av de största hindren för mindre bolag som vill växa. Partnerskapet ska tillgängliggöra finansiering och därmed hjälpa flera att växa.

– Resan som Juni har gjort och hur långt de har kommit på kort tid är väldigt imponerande. Jag har följt bolaget sedan starten och därför är det extra kul att de nu väljer Froda Embedded för att fortsätta skala och att Froda får vara del i deras tillväxtresa, säger Olle Lundin, vd och medgrundare av Froda.

Sedan Froda Embedded lanserades 2021 har Froda kommit att bli en av Europas ledande leverantörer av embedded finance lösningar riktade mot företag. Med hjälp av bolagets teknikplattform kan partners antingen integrera Frodas tjänster och erbjuda till sina kunder, eller använda sig av Frodas finansiering för att bygga egna finansieringslösningar. Frodas tillstånd gör det även enkelt för partners att öka utlåningen och skala snabbt i Europa.

Neobanken Juni har kommit långt sedan starten 2020 med ambitionen att skapa framtidens globala företagsbank. Juni ger företag och finansteam tillgång till moderna banktjänster, utgiftshantering, finansiering och automatiserad bokföring, allt i en plattform. Med låga växlingsavgifter och flexibel finansiering vill Juni underlätta för företag som verkar globalt. Framtidsplanen inkluderar att erhålla en banklicens för ytterligare expansion.

– Frodas tillstånd och expertis inom SME-lending gör dem till en perfekt partner för oss. Vi var ute efter en partner som, precis som vi, har ett fokus på moderna lösningar och teknik. Genom vårt partnerskap kommer vi kunna skala snabbare internationellt och stötta fler företagare, säger Samir El-Sabini, vd och medgrundare av Juni.

Både Froda och Juni grundades med visionen att hjälpa företagare med olika finansiella lösningar. Partnerskapet innebär till en början att Froda blir finansieringspartner och att Juni får möjlighet att använda Frodas kapitalpool för sina tjänster genom embedded financing.

Om Juni
Juni grundades 2020 av Samir El-Sabini och Anders Orsedal med ambitionen att skapa framtidens globala företagsbank. Juni listades som den snabbast växande fintech-startupen i Europa 2021 och ger företag och finansteam tillgång till moderna banktjänster, utgiftshantering, finansiering och automatiserad bokföring - allt i en plattform.

För mer information om Juni, besök: www.juni.co

Om Froda
Froda grundades 2015 med ett tydligt syfte – demokratisera tillgången till finansiering och ge små och medelstora företag samma möjligheter att växa som stora. Med hjälp av digitala processer och teknisk innovation har bolaget kortat låneprocessen från månader till minuter och gjort det enkelt för företagare att investera i sina idéer.

‍Idag är Froda ett av Sveriges snabbast växande techbolag, med en värdering på 1.7 miljarder SEK och välkända investerare som Karl-Johan Persson, Nicklas Storåkers och Victor Jacobsson bland ägarna.

2021 lanserade Froda en strategisk satsning på embedded financing och genom den har bolaget expanderat till Norden, Storbritannien, Irland och Tyskland samt ingått partnerskap med bland annat Visa, Lunar och Checkout.com.

Froda är ett kreditmarknadsbolag som står under Finansinspektionens tillsyn.