Framgångssagor

Inspireras av våra kunder och deras verksamheter
Sök
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Lilla fiket i Rydebäck
10/3/2025
Expansion
B2C

Lilla fiket i Rydebäck

Det som började som ett litet café i Rydebäck har vuxit till Lilla Fiket, ett uppskattat fikaställe som serverar frukost, lunch, fika och catering. Bakom disken står Jessica Liljedahl Marin, vars engagemang för lokala råvaror och svenska traditioner genomsyrar allt hon gör.

"Jag gör allt från grunden," säger Jessica. "Jag använder skånskt smör till smörkrämen, bjärekyckling till luncherna och handlar alltid lokalt. Det är viktigt för mig."

Från början drev hon caféet i en liten lokal utan kök. Det var allt eller inget. När möjligheten att växa dök upp, tog hon chansen och vände sig till Froda efter ett tips på LinkedIn. "Jag skickade in ansökan och sen var jag igång. Det var så smidigt."

Jessica uppskattar Frodas tydliga upplägg, dagliga återbetalning och hur bra det passade med hennes kassaflöde. "Man känner inte av hela lånet på en gång. Det bara tickar på i bakgrunden medan man jobbar vidare."

Heartspace AI
11/12/2024
B2B
Expansion

Heartspace AI

Det som började som ett enkelt samtal mellan Nirvana och Sohrab har idag utvecklats till Heartspace. Det är nu en banbrytande AI-plattform som hjälper snabbväxande företag att automatisera sin innehållsskapande process och distribution. Nirvana, medgrundare och CMO, berättar om hur ett vardagligt ögonblick blev starten på en idé som skulle förändra allt.

"Vi pratade om idéer," minns Nirvana. "Det var inte bara en tanke bland andra. Det var något vi båda kände starkt för. Jag sa till Sohrab, vi måste göra det här. Vi kan inte vänta."

Tillsammans med Sohrab, som är medgrundare och CTO, lanserade de Heartspace med ett tydlig mål: att göra högkvalitativt innehållsskapande tillgängligt, snabbt och enkelt för marknadsförare. "Vår AI-agent förstår kundernas varumärken, deras bransch och håller koll på relevanta nyheter. Den skapar innehåll som de kan publicera med ett klick, eller ännu enklare," förklarar Sohrab.

Som många nystartade bolag stötte Heartspace på ekonomiska utmaningar. Nirvana berättar att de hade stora planer men behövde kapital för att kunna sätta igång. De behövde pengarna både till marknadsinsatser och produktutveckling.

Halv Grek Plus Turk
29/11/2024
B2C
Investering

Halv Grek Plus Turk

Since 1996, Uluç Telmen has created a unique dining experience at Halv Grek Plus Turk, a restaurant that blends Greek and Turkish flavors from the Eastern Mediterranean. From its beginnings in a banquet hall in Stockholm to a popular restaurant on Jungfrugatan, the concept has grown with a focus on simplicity, quality, and authenticity. Uluç's passion for food and ambiance has shaped a space where everything from mezze dishes to the interior design reflects his background and creativity.

“I grew up with the food I serve at the restaurant. My grandmother and mother were a big part of the kitchen in the early days, and their dishes shaped our menu. It’s food I’ve eaten at home and that our guests now appreciate,” says Uluç.

Halv Grek Plus Turk is one of our customers who, with support from the European Investment Fund (EIF), was able to secure a business loan with even better terms than usual. The program enables Froda to lend to small business owners to promote growth, equality, sustainable employment, and social inclusion in Europe. Read more about EIF here.

Keemchi
12/11/2024
B2C
Restauranger & Kaféer

Keemchi

Sedan 2017 har Ikram Ibrazimov och hans team byggt upp Keemchi – en restaurangkedja som förenar det koreanska köket med hållbara och moderna lösningar. Keemchi är dels känt för sina olika Bibimbap-rätter, dels för att de gör precis allt från grunden. Från maten till designen på restaurangernas interiör, där varje detalj genomsyras av kvalitet och omsorg. Idag finns Keemchi på fyra platser i Stockholm och en i Uppsala. Restaurangen har även byggt upp en följarskara på flera tusen på sina sociala medier och når ut med virala klipp som visar upp både maten och upplevelsen. 

Utöver maten är Keemchi även ett exempel på hur innovation kan revolutionera en traditionell bransch. Ikram har applicerat strategiska arbetsmetoder från sin bakgrund inom IT-branschen för att göra restaurangverksamheten mer agil och effektiv. Ett exempel på det är att Keemchi använder kassalösningsystem på restaurangerna som gör skapar en sömlös upplevelse från beställning till att maten kommer ut. 

Norrtelje Musteri
30/8/2024
Likviditet
Säsongsplanering

Norrtelje Musteri

Med fokus på hantverksmässighet, närproduktion och att främja det lokala näringslivet har Katarina Holmberg drivit Norrtelje Musteri sen 2017. Tillsammans med sin man Toni har hon byggt upp ett fullskaligt mikro-musteri som förvandlar svenska äpplen till läskande äppelmust. Utöver musten producerar Katarina även olika sorter saft, sylt och marmelad. Besökare kan även ta med sina egna äpplen till musteriet för att få dem mustade. 

Men det var långt ifrån en självklarhet att det var företagare Katarina skulle bli. I över 20 års tid arbetade hon inom kommun och myndighetsväsendet. Sakta men säkert tog dock drömmen om att driva eget över och för sju år tog hon steget. Intresset för hantverksmässig must visade sig vara stort och kunderna hittade snabbt till Norrtelje Musteri. 

”Jag ville få bestämma över min egen tid och välja hur mycket jag skulle jobba. Det var mycket nytt att lära sig och ta in men det föll på sin plats under resan. Idag arbetar jag definitivt mer än vad jag gjorde innan, men jag gör det med glädje eftersom jag får göra det jag vill.”

Ostmakeriet på Rindö
14/6/2024
Investering
Inköp

Ostmakeriet på Rindö

I hjärtat av Stockholms skärgård ligger Ostmakeriet på Rindö. Här har Anna Kälvebrand tillverkat hantverksostar i det lilla mejeriet intill Oxdjupet och Oscar-Fredriksborgs fästning sen 2012. Det hela började efter att en väninna pratat om mathantverk och Anna upptäckt att det var ont om osttillverkare i Stockholm. När idén väl var född gick allting snabbt. En lokal hittades, hon kom i kontakt med en mjölkgård och började sin resa som mejerska.  

Sedan starten har Ostmakeriet på Rindö vuxit snabbt och vunnit en rad priser för sina ostar. Mjölken hämtar Anna och hennes man på Öster Grytinge Gård. Sedan förädlar hon den till ost innan den lagras och säljs i den egna ostbutiken i mejeribyggnaden. Favoriten är den grottlagrade cheddarosten Oscar Fredrik som hon fått tillåtelse att lagra inne i den gamla intilliggande fästningen. 

”Fördelen med ost är att det finns en outsinlig mängd olika sorter att utforska och att det alltid finns något nytt att lära sig. Jag provade en grottlagrad ost på en ostprovning och blev så imponerad av smaken att jag bestämde mig för att prova att göra en själv.”

DECORATIVE
DECORATIVE
DECORATIVE