Norrtelje Musteri
Med fokus på hantverksmässighet, närproduktion och att främja det lokala näringslivet har Katarina Holmberg drivit Norrtelje Musteri sen 2017. Tillsammans med sin man Toni har hon byggt upp ett fullskaligt mikro-musteri som förvandlar svenska äpplen till läskande äppelmust. Utöver musten producerar Katarina även olika sorter saft, sylt och marmelad. Besökare kan även ta med sina egna äpplen till musteriet för att få dem mustade.
Men det var långt ifrån en självklarhet att det var företagare Katarina skulle bli. I över 20 års tid arbetade hon inom kommun och myndighetsväsendet. Sakta men säkert tog dock drömmen om att driva eget över och för sju år tog hon steget. Intresset för hantverksmässig must visade sig vara stort och kunderna hittade snabbt till Norrtelje Musteri.
”Jag ville få bestämma över min egen tid och välja hur mycket jag skulle jobba. Det var mycket nytt att lära sig och ta in men det föll på sin plats under resan. Idag arbetar jag definitivt mer än vad jag gjorde innan, men jag gör det med glädje eftersom jag får göra det jag vill.”